Het Verhaal

Simon en Hanna (vader en moeder van Judas) leiden ons a.h.w. door het verhaal van Judas. Ze komen terug in vele scènes, zowel in de rol van junior als senior.  Aan het begin van de musical krijgen ze bezoek van twee agenten die vertellen dat Judas dood is. Hanna en Simon vertellen vervolgens het levensverhaal van Judas aan de agenten. Nadat Judas van huis vertrokken is, hebben ze 20 jaar niets meer van hem gehoord. Totdat hij weer even thuis kwam, en zijn vader spreekt. Hanna is er op dat moment niet. Als zij terug komt is Judas alweer vertrokken. Hanna besluit om op zoek te gaan naar Judas. In haar spoor kijken we mee bij de cruciale scenes in het leven van Judas (en Jezus). In de slotscène zitten Hanna en Simon in een herberg. Hun zoektocht naar Judas is letterlijk op dood spoor geraakt. Maar dan ontmoeten ze Lea, de jeugdvriendin van Judas. Zij heeft een zoon van hem: Benjamin. Het leven van Hanna en Simon krijgt weer kleur. Het verdriet en alle vragen rondom Judas, hun zoon, krijgt een plekje en er wordt plaats gemaakt voor nieuw geluk. 

We zien Judas in zijn puberteit waarin hij wordt neergezet als een stevige zwart-wit denker met lef die opkomt voor onrecht. Dat brengt hem in conflict met een aantal Romeinse soldaten. Op een speeddate ontmoet hij het meisje van zijn dromen: de 16-jarige Lea. De twee ontmoeten elkaar een aantal keren. Lea raakt zwanger, maar dat vertelt ze aan niemand. Ook niet aan Judas. Door Lea’s vader, die tevens burgemeester van Keriot is, wordt Hanna onder druk gezet, die vervolgens Judas vertelt dat hij een einde aan de relatie moet maken. Dit zorgt ervoor dat er een definitief einde aan de breekbare relatie van Judas met zijn ouders wordt gemaakt. Hij verlaat het ouderlijk huis en gaat de woestijn in.

Twintig jaar later pakken we de draad van zijn leven weer op en zien we hem terug bij de Bergrede van Jezus. Judas is een van de twaalf volgelingen van Jezus geworden en helemaal in de ban van Jezus. Al snel blijkt dat de andere leerlingen van Jezus Judas soms een ‘andere’ vinden. Met name Petrus heeft moeite met Judas.

Op weg naar Jeruzalem krijgt Judas steeds meer twijfels over Jezus. Is hij nu wel of niet de ware Messias? Wordt hij de koning die de Romeinen het land uit zal zetten? In Betanië zalft een vrouw Jezus met dure mirre, omdat ze in hem de koning herkent die zal sterven. Judas’ beeld van Jezus valt definitief in duigen. Het brengt hem bij Kajafas waar hij belooft Jezus te zullen overleveren als het moment daar is.

Wat er daarna met Judas gebeurd is, wordt open gelaten; niemand die het zeker weet.